Питърбро разби Шефилд Уендзи с 4:0 в първи мач от полуфиналния плейф за влизане в Чемпиъншип. Попаденията бяха дело на Джак Тейлър, Джо Уорд, Кваме Поку и Джонсън Кларк-Харис. По този начин Питърбро е с единия крак на финалния плейф за влизане във второто ниво на английския футбол, но първо предстои реванш на 18-и май между тези два отбора.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Питърбро бе по-активният отбор, но първият шанс бе за гостите, след като Майкъл Смит пропиля огромна възможност, като пропусна от чиста позиция, а Уил Норис демонстрира феноменален рефлекс. В 20-а минута Джак Тейлър изстреля отскочила топка, попаднала в него в наказателното поле, в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0 за Питърбро.

Десетина минути преди края на първата част Джо Уорд овладя добър пас и шутира топката, която облиза напречната греда, преди да се забие в мрежата - 2:0 за Питърбро. Шефилд опита да отговори, но Джош Уиндас пропусна в края на първото полувреме.

В 50-а минута Кваме Поку бе намерен по страхотен начин, като успя да отбележи страхотен гол с глава отблизо, право в центъра на вратата - 3:0 за Питърбро. Шефилд създаде няколко шанса, но отново пропусна и не успя да се върне в срещата. Така се стигна до 82-а минута, когато Джонсън Кларк-Харис скочи много високо, за да засече центриране на Джак Тейлър и нанесе отблизо удар с глава в долния ляв ъгъл - 4:0 за Питърбро, какъвто бе и крайният резултат на срещата.