На пресконференция в петък Пеп Гуардиола повдигна инцидента от 2014 г., при който Стивън Джерард се подхлъзна в жизненоважен мач срещу Челси, като последвалото поражение на Ливърпул позволи на Сити - тогава управляван от Мануел Пелегрини - да си осигури титлата във Висшата лига. Испанския специалист коментира ситуацията, когато отговаряше на въпрос дали постиженията на Сити ще бъдат опетнени, ако бъдат признати за виновни за повече от 100 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига.

Ето какво каза Пеп Гуардиола за Стивън Джерард

"Извинявам се на Стивън Джерард за ненужните ми глупави коментари за него. Той знае колко се възхищавам на него и кариерата му, какво е направил за тази страна. Срамувам се от себе си, той не го заслужава", сподели Гуардиола.

Гуардиола каза също, че се е свързал с Джерард насаме, за да се извини, въпреки че отказа да се откаже от защитата си на поведението на Сити във връзка с обвиненията във Висшата лига и твърденията си, че съперничещите клубове са били инструмент в тях.

Треньорът на "гражданите" ще се надява да види отбора си да си върне първото място във Висшата лига, когато пътуват до Арсенал за критичен сблъсък в сряда вечер.