Висшата лига обяви, че е обвинила Манчестър Сити в предполагаеми нарушения на финансовите правила по-рано тази седмица, което предизвика нови призиви за сурово наказание на отбора на "гражданите" - включително перспективата за изпадане. Пеп Гуардиола се защити и нападна съперниците си, докато се опитваше да опише Сити като невинен в ситуацията на фона на слуховете за отнемане на точки, отнемане на титла и изгонване от елита.

"Не знам дали сме отговорни за това, че Стивън Джерард се подхлъзна на "Анфийлд". Това беше ли наша грешка? Уважавам Стивън Джерард, но този момент принадлежи на нас. Моментите, които изживяхме тези години заедно, Висшата лига ще реши … но знам какво спечелихме и начина, по който го спечелихме. Знам усилията, които влагаме. Ако нещо се е случило през 2009 или 2010 г., то няма да се промени нито за секунда", сподели Гуардиола.

Висшата лига откри стотици предполагаеми нарушения в четиригодишно разследване и сега ще предаде въпроса за потенциалното наказание на независима комисия.