Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини коментира представянето на едно от летните попълнения в състава на „гражданите” – Рахим Стърлинг.

Според аржентинския специалист в най-скоро време крилото ще се превърне в ключова фигура, както за „небесносините”, така и за Англия.

„Той е едва на 20 години и има още много върху какво да работи, но съм убеден, че Рахим ще се превърне в ключова фигура не само за Манчестър Сити, но и за английския национален отбор. Важно е да бъде по-постоянен в изявите си”, заяви наставникът.

От началото на сезона във Висшата лига английският национал е взел участие в 11 срещи за своя тим, в които се е разписал 4 пъти и е направил 1 асистенция. Пелегрини не пропусна да коментира и факта, че в утрешния шампионатен двубой срещу Ливърпул, Стърлинг ще се изправи за първи път срещу бившия си тим. Мачът е в събота от 19.30 часа ще можете да го гледате в Gong Play и по Diema sport 2.

„Според мен, когато се изправиш срещу отбор, за който си играл дълги години, емоцията винаги е по-специална и не говоря само за Рахим. Вероятно това важи и за Джеймс Милнър, но това са нормални неща в кариерата на всеки футболист.” /БГНЕС