Норич е изправен пред "няколко проблема, свързани с COVID-19" преди мача от Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед, заяви мениджърът Дийн Смит.

Застрашеният от изпадане отбор игра с Тотнъм в неделя, преди клубът от северен Лондон да обяви за голям брой заразени играчи и служители, което наложи отлагането на два мача.

Двама играчи на Норич са преминали допълнителни тестове зa COVID-19, въпреки че Смит каза, че притеснението не идва от мача с Тотнъм. Те очакват резултатите от тестовете, докато се подготвят за домакинството на Юнайтед в събота.

"Двамата играчи, за които се тревожим, са тествани, Малко е вероятно това да е свързано с мача с Тотнъм, тъй като първите резултати от тестовете бяха ясни преди няколко дни. Всички играчи са наясно колко е важно да се грижат един за друг, да се дистанцират и да носят маски", каза още Смит.

"Играчите, чиито имена не се съобщават, че чувствали "малко зле", добави мениджърът.

В Тотнъм осем играчи и петима служители дадоха положителни проби за коронавирус, което наложи отлагането на мача от Лигата на конференциите в четвъртък срещу френския Рен и на двубоя от Висшата лига срещу Брайтън в неделя. Тренировъчната база на Тотнъм беше затворена като предпазна мярка.