Мениджърът на Челси Антонио Конте остава оптимистично настроен, макар до края на шампионата в Англия да остават само няколко кръга, а "сините" да се намират на пет точки зад четвъртия Тотнъм.

Луис Енрике е по-близо до Челси, отколкото до Арсенал

Италианският специалист продължава да вярва, че е възможно тимът му да измести "шпорите" и по този начин да си осигури място в Шампионската лига.

По-късно днес Челси гостува на Суонси в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Двубоят e от 19:30 часа и можете да го проследите на живо по DIEMA SPORT 2.

"Трябва да опитаме. Преди всичко трябва да опитаме да вземем трите точки срещу Суонси и това няма да бъде лесно, защото излизаме срещу тим, който ще хвърли всички сили, за да избегне изпадането си от елита (б.р. в момента "лебедите" са 17-и с актив от 33 точки). Суонси спечели четири от последите си пет мача у дома, а това означава, че тимът се намира в добра форма", сподели Конте.

Конте: Челси не е в позиция да си избира турнирите

"Трябва да сме много внимателни, но в същото време, ако искаме да запазим шансовете си за Шампионската лига, трябва да вземем трите точки и така да натиснем съперниците ни, които са по-напред в класирането. Няма да бъде лесно, но трябва да опитаме да вземем колкото се може повече точки от сега до края на първенството", добави той.