Мениджърът на Челси Антони Конте побърза да приземи тима си след победата с 2:0 над Саутхемптън и класирането за финала във ФА Къп. Италианецът подчерта колко важно ще бъде за „сините” наред със спечелването на трофея да стигнат и до класиране в топ 4.

Азар смени плочата: Целта е топ 4 и ФА Къп

„Ние не сме в позиция да даваме приоритет на ФА Къп или Висшата лига, ако искаме да запазим надеждите си за Шампиоонската лига. Трябва да спечелим победи във всеки от оставащите 4 мача. Сега трябва да мислим за Висшата лига”, коментира Конте.

„Заслужавахме да победим Саутхемптън и да играем втори пореден финал в турнира. Много сме доволни от това, че сме тук, особено заради нашите фенове. Те най-много заслужават удовлетворение.”

Оливие Жиру: Искам трофея във ФА Къп

„Сега целта ни е да опитаме и да поставим под напрежение отборите пред нас в класирането, за да се борим за класиране в Шампионската лига. Ще се постараем да завършим колкото се може по-напред.”

„Важно беше да стигнем финала във ФА Къп особено след като изпитваме трудности в лигата. В Купата на Лигата играхме полуфинал, а в първенството изпуснахме прекалено много точки. Най-вероятно през следващата кампания ще играем в Лига Европа, а не в Шампионската лига”, завърши Конте.