Луис Енрике ще обяви своето бъдеще в следващите дни, а към момента изглежда по-близо до Челси, отколкото до Арсенал или друг клуб, съобщава „Sport“.

Бившият треньор на Барселона се е запознал от първа ръка относно проекта, който може да развие на „Стамфорд Бридж“. Собственикът на Челси Роман Абрамович очаква окончателния отговор от Луис Енрике, който е гласен за заместник на Антонио Конте. Испанският специалист е по-близо до Челси, отколкото до Арсенал, въпреки че за сега няма нищо подписано и предстоят финални преговори относно договора му.

Идеята на Луис Енрике е да поеме отбор, който има проект с възможности и в дългосрочен план изглежда, че Челси може да го убеди.

Представителите на Челси са се срещнали с Луис Енрике. Треньорът е искал да се запознае от първа ръка с плюсовете и минусите на проекта на клуба. Ясно е, че Челси се нуждае от голямо име за мениджърския пост, за да осъществи своето преструктуриране. В същото време Луис Енрике иска да бъде наясно дали ще разполага с нужните ресурси, за да се конкурира с големите европейски отбори.

Сега пред Луис Енрике стои дилемата дали да се завърне начело на някой от отборите, от които има предложения или ще си вземе още една година почивка.

Арсенал е една от възможните дестинации за Луис Енрике, но изглежда, че на този етап неговите шансове да наследи Арсен Венгер на поста не са големи.

Резервният вариант на Челси за наследник на Антонио Конте е настоящият треньор на Наполи Маурицио Сари, но Луис Енрике е предпочитаното име от собственика на лондончани Роман Абрамович.

Испанец нежелан за мениджър от феновете на Челси

В Челси са решени да прекратят преждевременно договора на Антонио Конте и да му платят компенсация от 10 милиона паунда.

Луис Енрике иска 15 милиона от Арсенал