Футболистът на Хъл Сити Райън Мейсън е претърпял операция след ужасяващия удар в главата си, който получи след единоборство с Гари Кейхил от Челси.

25-годишният халф получи кръвоизлив в мозъка след фрактурата на черепа в следствие на сблъсъка. Той веднага бе закаран в местна болница, където необходимата интервенция е извършена.

По първоначални данни дори имаше опасност за живота на футболиста, но от Хъл ни зарадваха с добри новини, че състоянието му е стабилно. "Клубът може да потвърди, че Райън Мейсън получи фрактура на скулата в нашия мач с Челси този следобед. Той бе закаран в болница "Сейнт Мери" и претърпя операция. Райън е в стабилно състояние и се очаква да остане в болницата в следващите няколко дни."

Mirror: Райън Мейсън от Хъл се бори за живота си

"Всички в клуба искат да благодарят за отличните грижи за Райън от всички от спешното отделение и неврохирургията в болница "Сейнт Мери", се казва още в съобщението от клуба.

Мейсън в болница, Челси не пропусна благопожеланията

Междувременно куп футболисти от Висшата лига изразиха чрез социалните медии своите надежди, че всичко с Райън Мейсън ще бъде наред.

Челси изяде "тигрите", Коста от злодей се превърна в герой