Челси запази преднината си пред преследвачите в Премиършип с трудна, но изключително важна победа над борещия се за оцеляване Хъл Сити с 2:0 у дома. Автори на попаденията бяха Диего Коста и Гари Кейхил.  

Нападателят беше в центъра на скандал с мениджъра си Антонио Конте и спекулации, че иска да премине в Китай, като това създаде огромно напрежение. Той беше изваден от групата за предишния мач на "сините" в Премиършип, но сега се завърна триумфално на терена и реализира първото и изключително важно попадение дълбоко в продължението на първата част. 

Той беше точен в седмата минута на продължението, което беше цели 9 минути. То беше толкова дълго, защото още в началото на мача Райън Мейсън от "тигрите" беше изнесен на носилка и с кислородна маска след съмнение за тежка травма при сблъсък за висока топка с Гари Кейхил. В края на мача и защитникът се разписа, за да оформи резултата. 

Мачът започна доста оспорвано, а още в първата минута Коста изпусна да открие резултата. Гостите отвърнаха с опасност, създадена от Том Хъдълстоун, чийто удар от границата на наказателното поле мина на сантиметри в аут. 

Малко след това последва травмата на Райън Мейсън и дългото прекъсване на мача. След смяната му, "тигрите" имаха още една възможност да открият чрез Хари Магуайър, но неговият удар в 26-та минута мина малко над вратата. 

В 31-та минута домакините отново пропиляха шанс да открият резултата, като ударът на Маркос Алонсо не намери целта и Елдън Якупович се намеси подобаващо. А това не беше всичко преди почивката на този интересен мач. 

Първо в 44-та минута Хари Магуайър стреля от дистанция, но Тибо Куртоа изби. Развръзката преди почивката дойде в последните минути на продължението. Тогава Виктор Моузес центрира перфектно отдясно на наказателното поле, Диего Коста беше оставен непокрит на стрелкова позиция и с едно докосване прати топката в мрежата за 1:0. 

Това поуспокои отбора му, което можеше да доведе и до главоболия за лондончани. В 49-та минута реферът спести дузпа за Хъл, след като Маркос Алонсо фаулира в наказателното поле Абел Ернандес, но реферът не видя ситуацията. 

В 55-та минута Коста изпусна да реализира второ попадение в мрежата на противника, а малко след това Майкъл Доусън имаше шанс да изравни, но Тибо Куртоа успя да избие. 

Всичко в този мач приключи в 81-та минута като интрига. Тогава Сеск Фабрегас центрира от пряк свободен удар, Гари Кейхил беше оставен непокрит на 4-5 метра от голлинията и с глава вкара за 2:0. Така всичко приключи в този мач. 

Повече попадения в него не паднаха и Челси се поздрави с важните три точки. С тях в актива лондончани имат 55, а Хъл Сити е предпоследен с 16 точки, но е все още само на две от спасението.