Челси официално обяви за нов мениджър бившия такъв на Тотнъм Хотспър – Маурисио Почетино. Аржентинският специалист парафира за две години със „сините“ от Лондон с опция за още една, а контрактът влиза в сила от 1-и юли 2023-а година.

Chelsea Football Club is pleased to announce Mauricio Pochettino as the club’s new head coach!

— Chelsea FC (@ChelseaFC) May 29, 2023

51-годишният наставник се завръща във Висшата лига, след като е водил досега тимовете на Саутхемптън и Тотнъм Хотспър в Премиър лийг. За последно постоянен мениджър на отбора беше Греъм Потър, който беше уволнен в началото на април, а кампанията беше довършена от Франк Лампард.

Помощниците на Поч на „Стамфорд Бридж“ ще са Хесус Перес, Мигел Дагостино, Тони Хименес и Себастиано Почетино. Последната работа на аржентинеца пък беше с Пари Сен Жармен, но беше уволнен на 5-и юли 2022.

Ко-спортните диерктори на Челси– Лоурънс Стюарт и Пол Уинстенли пък заявиха след назначението. „Опитът на Маурисио плюс високите му футболни стандарти и лидерски характер накараха отбора ни да се свържем с него“.

63 снимки

Според Sky Sports пък Почетино е бил първи избор пред шефовете на „сините“. В последните седмици обаче много сериозно се говореше за вариантите Венсан Компани или Юлиан Нагелсман да поемат клуба от западен Лондон. Въпреки че похарчиха над 600 милиона паунда през последните два трансферни прозореца, Челси завърши 12-и в Премиър лийг. Така клубът за първи път финишира в долната половина на класирането от 27 години насам.