Манчестър Юнайтед обяви, че е предприел „най-подходящите стъпки в отговор“ на интервюто на Кристиано Роналдо с журналиста Пиърс Морган. В него португалецът призна, че не изпитва уважение към мениджра Ерик тен Хаг и също така разкритикува Юнайтед за липсата на напредък след завръщането си миналото лято.

Роналдо също използва интервюто, за да омаловажи някои от по-младите играчи в клуба, както и да разкрие колко близо е бил до присъединяване към Манчестър Сити.

Преди четири дни, след като се появиха първите акценти от въпросното интервю, клубът отново публикува кратко изявление, в което не стана ясно нищо конкретно, а само увереи, че към на „Олд Трафорд“ установяват фактите и обмислят реакцията си. Сега от Юнайтед потвърдиха, че ще предприемат действия срещу Роналдо.

„Манчестър Юнайтед тази сутрин предприе действия в отговор на скорошното медийно интервю на Кристиано Роналдо. Няма да правим повече коментари, докато този процес не приключи“, гласи официалното изявление на „червените дяволи“.

Наскоро се писа, че клубът може да прекрати едностранно договора на Кристиано Роналдо през януари и да му попречи да подпише с друг клуб.