В английския шампион Манчестър Сити са останали изненадани да чуят, че Кристиано Роналдо е бил близо до трансфер на „Етихад“ през лятото на 2021-а година. Тогава тимът на Хосеп Гуардиола проучиха възможността да вземат португалеца, след като не успяха да закупят Хари Кейн от Тотнъм.

„Гражданите“ обаче смятат, че разказът на Роналдо в интервюто му с Пиърс Моргън за ситуацията не отразява това, което наистина се е случило, твърдят „Sun“ и „ESPN“. Роналдо каза, че легендарният мениджър на „червените дяволи“ Сър Алекс Фъргюсън го е разубедил да се присъедини към синята половина на града и го е върнал на „Олд Трафорд“ през август 2021-а година.

Въпреки че Сити не отричат, че са проявили интерес, в крайна сметка те не са настоявали толкова силно да го привлекат. Съобщава се, че шампионите са били тези, които са се отказали от услугите на Роналдо, а не самият футболист, след като от Юнайтед са отправили конкретно предложение за бившия си играч. „ESPN“ дори отива още по-далеч и пишат, че тиражираната от Роналдо информация, че искат да го купят, е невярна и че португалецът се измислил, че е близо до идване на „Етихад“.

„Честно казано, бях близо до Сити. Самият Гуардиола каза, че са положили сериозни усилия да ме привлекат. Но знаете историята ми с Манчестър Юнайтед. Сърцето ми принадлежи на този отбор и ми подсказа какъв избор да направя. Това, както и думите на сър Алекс Фъргюсън, беше решаващо за избора ми. Той каза: "Немислимо е да отидеш в Ман Сити". И аз отговорих "Добре, шефе". Но ще излъжа, ако кажа, че не бях близо до договор с Манчестър Сити. В крайна сметка взех решение и не съжалявам за него“, заяви Роналдо относно евентуалния си трансфер в Ман Сити.