Арсенал обяви трансфера на нападателя Габриел Жезус. Бразилецът се превръща в четвъртото ново попълнение за „артилеристите” това лято след пристигането на Фабио Виейра, Мат Търнър и Маркиньос.

В официалното съобщение не се споменава за какъв период е договорът на футболиста.

Арсенал плати 45 млн. паунда за услугите на 25-годишния нападател, който изигра 236 мача за Манчестър Сити във всички турнири и реализира 95 гола.

„Много съм развълнуван. Клубът свърши страхотна работа да привлече играч от такъв калибър. Това е позиция, която следим от известно време и успяхме да вземем футболист, когото всички ние искахме, така че съм много щастлив“, каза Артета. Жезус се очакваше да изостане на опашката в Сити, ако бе останал в последната година от договора си, след като шампионите се подсилиха в атака с Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес.

Признавайки, че присъствието на Артета на „Емиратс“ му е повлияло за решението да заиграе за „топчиите“, Жезус сподели: „Говорихме няколко пъти относно клуба, играчите, проекта и бъдещето. Вярвам на 100% на Микел. Прекарах много добре с него преди, той е много добър човек и много добър треньор. Той ми помогна много. Винаги стояхме заедно след тренировките и тренирахме завършващата фаза. Микел е много интелигентен и беше невероятен играч, така че ако знае нещо, може да научи както мен, така и младите футболисти“.

Арсенал пусна като свободни агенти Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет през изминалите шест месеци. Независимо че Еди Нкетия подписа нов петгодишен договор, се очаква Жезус да поведе атаката на „топчиите“ в опит да бъде сложен край на шестгодишното отсъствие от Шампионската лига.