Най-популярният отбор в Англия в днешния ден безспорно е Бристол Сити. Отборът от Чемпиъншип сътвори голямата изненада, отстранявайки Манчестър Юнайтед за Карабао Къп. Така в топ 4 на турнира са гигантите Челси, Ман Сити, Арсенал и...Бристол.

Сензация в Англия: Юнайтед аут от тим от Чемпиъншип

Още по-впечатляващ е фактът, че Юнайтед бе четвъртият отбор от елита, който е победен от Бристол. В същото време тимът е трети в Чемпиъншип и нищо чудно през следващия сезон да бъде част от най-високото ниво на Острова.

Само преди 4 години Бристол се подвизаваше без особен успех в Лига 1. Мулти-милионерът и собственик Стив Лансдаун обаче действа много разумно в харченето на пари за своя роден клуб.

В приоритет се превръща стадионът, който срещу разходи от 45 милиона паунда, е готов и за мачове от английския елит. В същото време се инвестира и в клубната академия. Именно от нея излизат играчи като Боби Рийд и Джо Брайън, които срещу Юнайтед бяха перфектни.

Главният човек зад успеха обаче е мениджърът Лий Джонсън, бивш работлив централен полузащитник, който още в Олдъм доказа, че може да се справя добре със скромен бюджет.

През последните 9 месеца работата на Джонсън е перфектна като от февруари насам отборът има едва няколко загуби. Специалистът е доста на ти с новите технологии като развива апликация за своя отбор, която актуализира дневно. Освен това снима тренировките с дрон за по-добри анализи.

В същото време Джонсън успява да изгради тактика спрямо всеки съперник. Срещу Юнайтед статичните положения бяха ключови, Серхио Ромеро бе атакуван отвсякъде, а тъчовете бяха истинско оръжие.

Джонсън е отдаден на професията си, а Манчестър Сити и Арсенал са обмисляли да му предложат треньорска роля в клуба, впечатлени от качествата му.

"Никой не може да даде добро представяне, ако авторите и композиторите не са написали добър сценарий" - този цитат от американската актриса Джуди Холидей е закачен над бюрото на Джонсън. Е, в сряда вечер сценарият на Бристол бе написал отлично и актьорите изпълниха ролята си по най-добрия начин. 

Бурна радост и нахлуване на терена в Бристол