Втородивизионният Бристол Сити шокира Манчестър Юнайтед и изхвърли отбора от Премиър лийг в четвъртфинален мач за Карабао Къп /Купа на Лигата/ с 2:1.

Попаденията за тима от Чемпиъншип бяха дело на Джо Брайън и на Кори Смит - дълбоко в добавеното време. Златан Ибрахимович пък изравни временно с чудесен шут от фаул, за да направи резултата 1:1. Така Бристол се присъедини към компанията на Арсенал, Челси и Ман Сити на полуфиналите в турнира.

Жозе Моуриньо стартира с Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Златан Ибрахимович в предни позиции. Това бе първи старт за шведа от злополучния реванш с Андерлехт през изминалата футболна година, когато получи тежка контузия. До този момент Ибра бе записал 73 игрови минути. Лий Джонсън пък излезе с един нападател в лицето на Рийд.

В 11-ата минута именно Ибрахимович имаше шанс да даде аванс на "червените дяволи".

Бурна радост и нахлуване на стадиона на Бристол

Антони Марсиал центрира добре с десния крак към далечната греда, където оставен непокрит бе шведският нападател, който от няколко метра се опита да върне кълбото, което се отби в гърба на централния защитник на Бристол Флинт и рикошира в горната греда на вратата на домакините. Десет минути по-късно Рашфорд стреля добре от двайсетина метра, но ударът му тогава нацели десния страничен стълб на вратата наБристол. До края на първата част Пол Погба също имаше шанс да открие резултата, но ударът му мина встрани.

Вижте гола, с който Бристол събори Юнайтед в сетния миг

Джо Брайън подлуди публиката на "Аштън Гейт", след като съумя да завърши по брилянтен начин атака на своя тим и с безапелационен шут с левия крак прониза Ромеро - 1:0 в 51-ата минута.

Последва силен натиск на Манчестър Юнайтед и Златан Ибрахимович съумя да изравни за хората на Моуриньо след суперудар от фаул.

В следващите 30 минути манчестърци имаха нелоши възможности чрез Лукаку и Рашфорд, но до гол във вратата на Бристол не се стигна. За сметка на това Кори Смит в 93-ата минута порази Юнайтед, за да прати бристолци на полуфинал в Купата на Лигата.

По този начин Бристол Сити отстрани четвърти пореден отбор от Премиър лийг в турнира. Уотфорд, Стоук Сити и Кристъл Палас също преклониха глава пред Бристол.