Президентът на Тотнъм Даниел Леви побърза да успокои мениджъра на отбора Маурисио Почетино и феновете, че построяването на новия стадион и преместването на него няма да се случи за сметка на възможността на клуба да привлича нови попълнения.

„Шпорите” записаха крайно негативна поредица в първенството, където наредиха 3 загуби и 1 реми в последните си 4 срещи. Това сериозно застраши мястото им в топ 4, а след 1:2 от Саутхемптън Почетино изригна с твърдението, че тези резултати показват много ясно какво е истинското ниво на тима.

Думите му са ясно послание към клубната управа, която не успя да осигури нито едно ново попълнение както през лятото на 2018 година, така и през януарския трансферен прозорец. Напук на този факт Тотнъм по някакъв начин успяваше да поддържа темпо, близко до това на челниците Ливърпул и Манчестър Сити, докато не настъпи споменатия вече срив.

През лятото има голяма вероятност Тотнъм да загуби няколко основни футболисти, като най-често се споменават имената на Кристиан Ериксен и Тоби Алдервейрелд. Контрактите и на двамата навлизат в последните си 12 месеца и е ясно, че двамата се оглеждат за трансфери.

Почетино наскоро каза, че цената на новия стадион – изчислявана на 1 милиард паунда, се е покачила с 30 процента заради предстоящия Брекзит, а клубът е теглил заем за 637 милиона паунда.

Тотнъм ще изиграе първия мач на новото съоръжение на 3 април срещу Кристъл Палас, като през следващите 12 месеца клубът ще продължи да изплаща суми по строежа.

При наскоро проведената среща с тръста на привържениците Даниел Леви категорично е заявил, че всички тези финансови ангажименти няма да попречат на „шпорите” да бъдат конкурентни на пазара за играчи. Една от причините е класирането за 1/4-финалите на Шампионската лига, а сумата за инвестиции в нови играчи вече е заделена. Съответно при продажба на част от наличните в момента футболисти, бюджетът за трансфери ще се увеличи.