Отборът на Тотнъм потвърди, че домакинства за първи път на новия си стадион на градския съперник Кристъл Палас на 3 април. Новината бе оповестена след класирането на Брайтън за полуфиналите на ФА Къп след драматичния успех над Милуол след изпълнение на дузпи.

„Шпорите“ трябваше да домакинстват на Брайтън на новия си стадион на 6 или 7 април, но възпитаниците на Крис Хютън ще играят с Манчестър Сити тогава в полуфинал от ФА Къп. От клуба заявиха, че подробности относно цените на билетите и часа на събитието ще бъдат обявени в понеделник. Тотнъм все още трябва да осигури сертификат за безопасност, преди официално да приема срещу на новото си съоръжение.

За да го сторят, лондончани трябва да изиграят два двубоя у дома. Първият ще бъде между младежките формации на Тотнъм и Саутхемптън до 18 години на 24 март, а вторият – двубоя на клубните легенди шест дни по-късно. Оригинално „шпорите“ трябваше да се преместят на новия си дом с капацитет 62 062 места през септември 2018, но поради различни причини и обстоятелства преместването бе отложено с няколко месеца. /БГНЕС