Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино беше абсолютно недвусмислен преди днешното дерби с Арсенал във Висшата лига по отношение какво точно очаква да види от клуба през следващите месеци. Аржентинецът настоя, че очаква значителни промени в начина, по който клуба функционира, иначе има вероятност да приключи престоя си.

„Шпорите” са в серия от две поредни поражения в първенството, като загубиха с 1:2 от Бърнли и 0:2 от Челси. Това ги отдалечи чувствително от върха в класирането, като водачът Ливърпул вече е има аванс от 9 точки. След поражението на „Стамфорд Бридж” Почетино отсече, че този факт на практика вади отбора му от битката за титлата. Сега главната цел изглежда запазването на третото място.

„Ако президентът Даниел Леви ми каже за следващия сезон, че трябва да спечелим трофей, Шампионската лига и Висшата лига, то тогава ще трябва да си потърси магьосник, който да свърши всичко това”, заяви  Почетино.

Напомняме, че Тотнъм не осъществи нито един вдодящ трансфер както преди началото на сезон 2018/2019, така и през януари.