Мениджърът на Нотингам Форест Нуно Еспирито Санто е убеден, че полузащитникът на Тотнъм Джеймс Мадисън е трябвало да бъде изгонен за това, че е "ударил Райън Йейтс в стомаха" по време на поражението на „червено-белите“ с 1:2 от Тотнъм. Това се случи точно преди почивката. Малко по-късно съдията Саймън Хупър разговаря с двамата футболисти, но не показа картон нито един от тях. Видеоасистентът Майкъл Соузбъри не се намеси.

"Това е червен картон. Бях изненадан, че VAR-арбитърът не отстрани Мадисън, защото той изгуби самообладание и удари Йейтс в стомаха. Това, което те видяха ясно, не е същото, което ние видяхме. Нямаше да говоря, ако не бях 100% сигурен", каза Нуно пред ББС.

Полузащитникът на Форест Йейтс допълни пред Sky Sports: "В момента съм афектиран от мача. Джеймс Мадисън е добър играч, знам, че той ги кара да развиват играта си. Моята работа е да нарушавам темпото. Няколко решения вероятно не бяха в наша полза, но видяхме липсата на последователност във Висшата лига този сезон."

Победата означаваше, че Тотнъм изпревари Астън Вила по голова разлика и вече е на четвъртата позиция, но има изигран един мач по-малко. Нотингам Форест остана на 17-о място, извън зоната на изпадащите само благодарение на по-добрата си голова разлика от Лутън.