Нотингам Форест поднесе изненадата на Боксинг Дей и обърна Нюкасъл Юнайтед като гост за победа с 3:1. Големият герой в северна Англия за гостите бе бившият нападател на „свраките“ - Крис Ууд, който наниза хеттрик на стария си отбор в следобеда на празничната програма.

Нюкасъл излезе напред в резултата след гол от дузпа на Александър Исак, но после дойдоха трите попадения на английския таран, които спомогнаха на Нуно Ешпирито Санто да запише първа победа след назначението му като мениджър на Форест.

Победата прати Нотингам на 16-ото място, като тимът вече има 17 точки в своя актив. Нюкасъл пък остана седми с 29 точки и вече е на седем зад бленуваното място в Топ 4.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

Това е втори мач за треньора Нуно Ешпирито Санто начело на Нотингам, след като клубът го назначи преди броени часове. Нюкасъл започна по-дейно в двубоя и приложи натиск спрямо своя опонент, а първият шанст дойде пред Люис Майли в петата минута, но той стреля неточно.

Натискът на "свраките" се засилваше все повече и повече, а в 20-ата минута Люис Майли даде извеждащ пас в наказателното поле на Нотингам за Александър Исак. Шведският нападател овладя и се обърна, а Ола Айна го препъна, след което беше лесно за рефера да посочи бялата точка за домакините. Зад топката застана именно Исак, който стреля точно и откри, макар Мат Търнър да имаше шанс да отрази изстрела на скандинавеца.

Минута след това Нотингам можеше да върне пасива си, но ударът на Антъни Еланга беше неточен. Противно на очакванията, Нотингам Форест изравни резултата в добавеното време на първата част. Морган Гибс-Уайт напредна през средата и пусна вдясно за Антъни Еланга. Той даде успореден пас за Крис Ууд, а Фабиан Шер не се намеси добре и отблизо бившият нападател на Нюкасъл шокира домакините - 1:1.

Осем след подновяването Нотингам обърна тотално развоя на срещата и героят отново беше Крис Ууд. Нападателят нахлу отляво в наказателното поле на "джордитата" и подмина с лекота Дан Бърн, след което прехвърли Мартин Дубравка за 2:1.

След час игра гостите вкараха и трети гол и отново точен беше Крис Ууд. Мурийо достави дълъг пас зад гърба на отбраната на Нюкасъл за Крис Ууд, а Киърън Трипиър покри засадата. Нападателят напредна с топка в крака и финтира Дубравка, след което оформи свояхеттрик за 3:1.

В 73-ата минута домакините бяха близо до това да вкарат втори гол в срещата, като Исак стреля, но Мат Търнър отрази. Топката отиде у Антъни Гордън, който също стреля, но бранител на Нотингам с рамо блокира удара на Нюкасъл. До края на срещата Нюкасъл контролираше повече топката, но не притесни особено Мат Търнър и трите точки отидоха към Нотингам.

FT / НЮКАСЪЛ - НОТИНГАМ 1:3

1:0 Исак 23'-дузпа, 1:1 Ууд 45+', 1:2 Ууд 53', 1:3 Ууд 60'