Нотингам Форест победи Лийдс с минималното 1:0 в мач от 22-рия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Бренън Джонсън. С тази победа Нотингам е вече 13-и с актив от 24 точки, докато Лийдс остава на 17-а позиция с едва 18 пункта на сметката си

73 снимки

Още в 3-а минута Луис Синистера преодоля няколко защитници в наказателното поле и стреля по трева в десния ъгъл, но вратарят реагира превъзходно, за да спаси по прекрасен начин. В 14-а минута Бренън Джонсън се възползва от центриране на Морган Гибс-Уайт от пряк свободен удар, което беше избито и бе на точното място за добавката, за да открие резултата в полза на Нотингам. Малко преди края на полувремето Люк Айлинг се бе включил в атака и пое чудесен пас, като стреля дори без да погледне, но Кейлор Навас блесна с брилянтно спасяване.

В началото на втората част Неко Уилямс от Нотингам бе изведен в чудесна позиция, но ударът му бе неточен и мина покрай десния стълб. Сам Съридж от домакините също направи пропуск в 79-а минута, след като получи от Серж Орие, но нападателят стреля над напречната греда от границата на наказателното поле. В последните минути Лийдс се опита да изнесе играта по-напред, но така и не създаде опасно положение за изравняване.