Отборът на Нотингам Форест постигна минимална победа с 1:0 над състава на Дарби Каунти в голямото регионално дерби. Единственият гол в срещата беше отбелязан от Люис Грабан в 56-та минута. 

Двуботя започна вихрено, като още в 4-та минута Тиаго Силва от състава на домакините пробва мерника си от около 30 метра, преди Крис Мартин на два пъти да тества рефлексите на Брис Самба. 

В 26-та Сами Амеоби проби по левия фланк и стреля към далечния ъгъл на Келе Руус, но стражът на Дарби беше на място, за да спаси. До края на първата част и двата отбора си размениха по още 2 положения, но до попадение така и не се стигна. 

В началото на втората част домакините нанесоха своя решителен удар. В 56-та минута, след много груба грешка на Джейдън Боугъл при изнасянето на топката, Люис Грабан излезе един на един с Келе Руус и не пропусна да направи резултата 1:0. 

В 69-та минута домакините от Форест можеха да се доберат и до второ попадение. Амеоби можеше да е герой, но не успя да стигне до хубавото центриране на Тиаго Силва на задна греда. 

До края на срещата гостите натиснаха, но до изравнителен гол така и не стигнаха. Възможности се откриха пред Боугъл и Крис Мартин, но и двамата не успяха да преодолеят съпротивата на Самба на вратата на Нотингам. 

По този начин домакините излязоха на 4-та позиция във временното класиране в Чемпиъншип с актив от 28 точки. Дарби, от своя страна, остана на 16-та позиция с 21 пункта след 16 изиграни мача.