Нотингам и Бърнли не излъчиха победител в срещата помежду си от 5-ия кръг на Премиър лийг. Мачът на "Сити Граунд" завърши при резултат 1:1. Гостите първи откриха чрез Зеки Амдуни в 41-вата минута, а Калъм Хъдсън-Одой изравни в 61-вата. ВАР също имаше роля в мача, тъй като второ попадение на гостите бе отменено в 77-ата минута.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Гостите поведоха в резултата в 41-вата минута. Лука Колеошо направи впечатляващ пробив по лявото крило и от аутлиинята върна топката към Лайл Фостър, който не успя да нанесе удар, но пък кълото се озова в Зеки Амдуни, който стреля във вратата за 0:1.

Нотингам обаче изравни резултата в 61-вата минута след страхотен гол на Калъм Хъдсън-Одой. Той получи на ъгъла на наказателното поле и с прецизен диагонален изстрел намери далечния ъгъл на вратата и с помощта на гредата вкара за 1:1.

Бърнли можеше да си върне преднината в 77-ата минута, но попадение на Лайл Фостър бе отменено заради нарушение в хода на атаката, което бе забелязано след преглед на ситуацията с ВАР. В края на мача гостите останаха в намален състав, след като Лайл Фостър получи директен червен картон за грубо нарушение.

След това реми Нотингам е на 7-ата позиция в класирането със 7 точки. Бърнли пък спря серията си от загуби, печелейки първа точка, като се намира на 19-ото място в таблицата.