Нюкасъл успя да победи Саутхемптън с 2:1 в полуфинален реванш от Карабао Къп. Головете за домакините бяха дело на Шон Лонгстаф, а за "светците" точен бе Че Адамс. Нюкасъл очаква да разбере утре своя съперник на финала в турнира, като Манчестър Юнайтед е домакин на Нотингам Форест, след като "червените дяволи" спечелиха първата среща с 3:0.

66 снимки

Още в 5-а минута Шон Лонгстаф си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Кийрън Трипиър и изпрати топката в долния ляв ъгъл- 1:0. Само три минути след това Бруно Гимараеш намери голмайстора, но последният не успя да уцели целта, тъй като опитът му премина точно до дясната греда. 

В 21-а минута Мигел Алмирон се отличи с чудесен пас и Шон Лонгстаф бе отново на добра позиция в наказателното поле, като стреля ниско, за да оплете топката в мрежата - 2:0. Осем минути след това Че Адамс отправи страхотен удар от дистанция, след самостоятелен пробив, като Ник Поуп не успя да реагира - 2:1.

Второто полувреме започна по-спокойно, като и двата отбора бяха търпеливи. Най-чистото положение бе в 72-а минута, след като разсякъл защитата пас беше поет от втурналия се в наказателното поле Адам Армстронг, който дори без да погледне отправи удар към левия ъгъл, но Ник Поуп блесна с брилянтно спасяване.

Четири минути след това Александър Исак от Нюкасъл намери пространство в наказателното поле и я насочи къв вратата, но Базуну показа страхотен рефлекс и изби в корнер. В 80-а минута Бруно Гимараеш извърши много грубо нарушение, за което получи жълт картон. След преглед с ВАР главният арбитър Пол Тиърни реши да промени мнението си и изгони бразилеца с директен червен картон. Въпреки 11-минутното продължение, Саутхемптън не успя да достигне до попадение и се сбогува с турнира на крачка от финала.