Смятаният доскоро за един от най-добрите млади играчи на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай продължава да получава удар след удар. След като днес разбра, че не попада повече плановете на мениджъра Жозе Моуриньо, сега научи още, че и вероятно ще се провали спасителният му план. 

Той се надяваше, след като вече няма никакви шансове за изява при "червените дяволи", поне да се измъкне още през зимния трансферен прозорец и да продължи кариерата си наново. И вариантът пред него изглеждаше ясен - преминаване в Евертън. 

Но по всичко изглежда, че подобна сделка ще пропадне. И не защото "карамелите" не го искат в състава си, а защото не са съгласни с условията, при които могат да се сдобият с подписа му още през януари. 

Мениджърът на мърсисайдци Роналд Куман е предложил на Юнайтед Мемфис да дойде на "Гудисън" под наем до края на сезона с опция да бъде откупен през лятото. Но Моуриньо се е запънал и е категоричен, че ще се раздели с Депай само при твърда оферта за продажбата му на момента. 

Иначе цената на холандеца не е проблем. Той струва 25 млн. паунда, които са по джоба на Евертън, но Куман иска да има опция да се откаже от него, ако не разкрие потенциала си. Точно както се случи на "Олд Трафорд".