Изключителният сезон на Ливърпул продължава с пълна сила!  „Червените” на Юрген клоп записаха поредната си победа във Висшата лига, а днес в жертва падна тимът на Саутхемптън, който си тръгна от „Анфийлд” с цели четири гола.

Така Ливърпул натрупа преднина от немислимите 22 точки от втория във временното класиране Манчестър Сити, който има и мач по-малко. Мърсисайдци не познават вкуса на загубата през този сезон, като последното поражение за „червените” дойде през миналата кампания – на 3 януари 2019.

СНИМКИ!

Точни за Ливърпул днес бяха Мохамед Салах, който вкара два гола, както Джордан Хендерсън и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Това бе двадесета поредна победа на Ливърпул във Висшата лига.

Мнозина вече наричат състава на Ливърпул „непоносимите” заради лекотата, с която мърсисайдци вземат мачовете си. Отдавна пък феновете на тима направиха именно такъв банер, който гласи “The unbearable”.

Gullver/GettyImages
25 снимки

Първото полувреме не премина по вкуса на домакините, които в края на полувремето можеха да съжаляват. След контрола от страна на „червените” в началото на мача, в заключителните минути „светците” създадоха няколко отлични възможности за гол.

Алисон Бекер трябваше да прави решителния спасявания, за да запази вратата си суха. В отбрана футболистите на Юрген Клоп допуснаха няколко наивни грешки, които обаче не им струваха скъпо.

През втората част домакините показаха обичайното си лице през сезона и не срещнаха никакви трудности да разбият своя противник.

Алекс Окслейд-Чембърлейн, който направи много силен мач днес, се разписа, за да открие резултата в 47-ата минута. Попадението на англичанина предизвика много полемики и протести от страна на гостите, които искаха нарушение в наказателното поле на Фабиньо срещу Дани Ингс, преди домакините да организират своята контраатака. Те обаче не бяха уважени от реферите и голът бе зачетен.

След откриването на резултата нещата за Ливърпул станаха прекалено лесни. В 60-ата минута капитанът Джордан Хендерсън се разписа след асистенция на Роберто Фирмино, а малко по-късно самият той асистира на Салах за 3:0. Крайният резултат оформи отново египтянина в 90-ата минута на срещата.