Във вторник вечерта Ливърпул загуби с 0:5 от Астън Вила в ¼ финален сблъсък за Купата на лигата. В тази среща обаче нито наставник на тима беше Юрген Клоп, нито някой от първия тим взе участие в срещата. Нийл Кричли, който е треньор на тима до 23 години беше начело на младия състав на Ливърпул, който беше със средна възраст от 18 години и три месеца. Въпреки тежкото поражение Кричли остана изключително горд от представянето на неговите момчета.

„Невероятно горд съм от представянето, началото на мача беше брилянтно за нас“, започна Кричли.

„Можехме да се справим по-добре при първия гол, а втория дойде след нелеп рикошет. Показахме характер и през втората част. Играхме като истински Ливърпул до края на срещата. Това беше невероятна вечер и никой не искаше тя да свършва. Някои от момчетата показаха потенциала си и това, че един ден могат да играят за Ливърпул и в Премиър лийг. Те ще знаят, че този мач е бил част от пътя им нагоре. Изпитах невероятна гордост да ги гледам", добави още той.

Кричли разкри, че мениджърът на първия тим Юрген Клоп е пратил послание на младите футболисти на почивката, когато резултатът бе 4:0.

„Поучихме обаждане от Юрген Клоп на полувремето да продължим да сме смели и да продължаваме да играем по начина, по който го правим“.