След създаването на ВЛ има изобилие от нападатели, които са вкарали хетрик, като някои от най-великите са взимали топката към домовете си. Но само 28 са завършвали с 4 попадения на името си. Сега ще се обърнем към най-добрите представяния на играчи, реализирали 4 гола в един мач

След създаването на ВЛ са вкарани 34- хеттрика, като някои от най-великите нападатели са взимали топката към домовете си. Но само 28 са завършвали с 4 попадения на името си. Сега ще се обърнем към най-добрите представяния на играчи, реализирали 4 гола в един мач.

На Един Джеко му бе необходимо повече време, за да намери формата си с екипа на Манчестър Сити, но срещу Тотнъм той демонстрира хищническия си инстинкт през вратата на противника. Той вкара перфектния хеттрик преди да се присъедини към елитния клуб от играчи с 4 гола след това магическо изпълнение.

По време на своите 3 и половина години в Ливърпул, Луис Суарес се доказа като един от най-вълнуващите нападатели в света. Но нямаше друг отбор, който да почувства повече неговата мощ от Норич Сити. Уругваецът се разписа в 12 пъти в 6-те си срещи с "канарчетата", като 4 от тези попадения дойдоха при успеха с 5:1 на "Анфийлд" през 2013 година.

Друг талант направи името си в Мърсисайд – Ромелу Лукаку реализира 68 гола за четирите си сезона в Евертън. Белгийският нападател вкара 25 пъти през сезон 2016-2017, като реализира 4 гола срещу Борнемут на "Гудисън Парк" при успеха с 6:3 на "карамелите".

И това не се случи само заради късното изригване на Хари Кейн. Може би заради възможността да спечели тази награда, Кейн направи майсотрско представяне срещу Лестър Сити, като той също се присъедини към елитния клуб с футболисти с 4 гола в един мач.

Лестър Сити отново бе потърпевш, този път от Серхио Агуеро, който за трети път във ВЛ вкара 4 гола в един мач за Манчестър Сити. След три завършека от близка дистанция, трябваше да дойде и нещо специално.

Сити бе основен претендент за титлата в онзи сезон, но Мохамед Салах от Ливърпул спечели "Златната обувка" на ВЛ с невероятните 32 гола в дебютния си сезон на "Анфийлд". Египетският нападател бе труден за опазване от Уотфорд при победата с 5:0.

Колекцията няма да бъде завършена без присъствието в нея на Хюн Мин Сон, който се присъедини към този ексклузивен клуб през септември 2020. Южнокореецът се разписа 4 пъти в един мач, а освен това и добави асистенция за Хари Кейн.