С наближаването на старта на сезона във Висшата лига е време да поговорим за една от най-важните зони, а може би най-важната в състава ни в официалната фентъзи игра на Висшата лига. Както е известно полузащитниците са футболистите, които имат най-големи способности да акумулират точки за отбора на своя мениджър, така че изглежда логично именно там любителите треньори да инвестират най-голямата част от своя бюджет (100 милиона).

Ясно е, че всеки би желал да притежава елитните Мохамед Салах, Кевин де Бройне, Хюн-Мин Сон и към тях да добави други опции на средна цена като Джаръд Боуен, Джеймс Мадисън, Мейсън Маунт или Букайо Сака. Това обаче ще означава да обречем останалите линии от състава ни на минимална инвестиция, а така рискуваме и загуба на прекалено много точки. Затова е важно да имаме хора, на които ще разчитаме за прилично количество точки, срещу не голяма сума от бюджета ни.

Андреас Перейра (Фулъм, 4.5 милиона)

Бразилецът премина във Фулъм това лято и се очаква да бъде основният човек зад Александър Митрович, както бе и в дебюта му срещу Бенфика. С оглед нищожната за полузащитници цена и очакванията Перейра да бъде постоянен титуляр, притежаването му си изглежда направо задължително. Бразилецът е в 22.7% от селекциите на играещите към този момент. Единствено Мохамед Салах (57.9), Луис Диас (30.7) и Сон (26.7) са по-желани от Перейра сега.

Педро Нето (Уулвърхямптън, 5.5 милиона)

В този списък логично попадат и други хора с висок процент на употреба. През миналия сезон обаче видяхме твърде малко от португалеца, заради контузия. Въпреки това никой не е забравил влиянието му през 2020/21, когато отправи 21 точни удара и създаде 61 положения. 5 гола и 8 асистенции тогава, добра програма сега, ниска цена – всичко това са предпоставки за дори по-голямо присъствие в тимовете от настоящите 19.8%.

Идеи за „диференциране“

Ако все пак искате да „избягате“ от шаблонната игра, ви предлагаме и две любопитни опции, които бихме категоризирали като оправдан риск. С оглед ниската цена на тези играчи, сериозната вероятност да ги гледаме в игра (титуляри в контролите) и безспорните им качества в офанзивен план, считаме за разумно поне да опциите, които те носят да бъдат премислени. Става дума за Леон Бейли от Астън Вила (5.0 милиона) и Йоан Виса (5.5 млн.). Бившият играч на Байер Леверкузен е част от едва 2.2%, а състезателят на Брентфорд представлява дори по-малък интерес за мениджърите любители към момента. По-малко от половин процент са го взели в състава си. Разбира се, възможно е всеки от тях да се окаже неуспешна инвестиция, но рискът е много по-малък, а те чудесно биха ви помогнали да промените формацията си на игра, според необходимостта на тима ви. Желаем ви успех!