Всеки привърженик на популярната фентъзи игра за Висшата лига вероятно е наясно, че най-добрите защитници са в топ отборите. Трент Алекзандър-Арнолд и Андрю Робъртсън от Ливърпул са в своя собствена лига, а през миналия сезон много силно се представи и Жоао Кансело от Манчестър Сити. Но общата стойност на тези играчи за 2022/23 във FPL е 21.5 милиона, близо четвърт от бюджета на мениджърите любители.

Затова сега ще разгледаме кои са най-добрите варианти пред фентъзи треньорите сред по-бюджетните опции в играта.

Нико Уилямс, Нотингам Форест (4 млн.)

Уелсецът се справи чудесно във Фулъм през миналия сезон, вкарвайки 2 гола и записвайки 2 асистенции в 14 мача, а след трансфера си от Ливърпул във Форест и с оглед минималната му цена, изглежда задължително да го имаме в отборите ни. Освен това е твърде вероятно той да играе на фланга във формация с 3-ма централни защитници и да бъде сериозно ангажиран в атаките на тима. Към момента близо 20% от играещите са го включили в състава си. Навяват ли ви някои спомени за Джон Лундстрам от Шефилд Юнайтед, макар и с по-различна роля?

Такехиро Томиясу, Арсенал (4.5 млн.)

Японският национал към момента изглежда непоклатим на десния фланг в тима на Микел Артета. Цената му не е особено висока, представител на отбор е, който се очаква по-често отколкото не да спечели мачовете си, а и в началото на сезона Арсенал има на глед по-лека програма във Висшата лига. Основното притеснение, свързано с Томиясу е, че не е от най-добрите фентъзи опции, с оглед по-малкото му участия в голове. Но за някои хора играещ защитник на евроучастник с цена от 4 милиона и половина изглежда добра сделка. Над 16% от фентъзи мениджърите разчитат на бившия играч на Болоня.

Кийрън Трипиър, Нюкасъл (5 млн.)

Бившият играч на Тотнъм пристигна в английския североизток през януари и веднага промени тима на Нюкасъл. Преди да се контузи Трипиър регистрира два гола и една чиста мрежа в рамките на едва 4 мача. Отбраната на тима е изцяло нова, включително и на вратата, Трипиър има афинитет към участие в атаките, а и бе сред основните изпълнители на статичните ситуации. Здравословното му състояние би могло да означава проблем, но в краткосрочен план програмата на Нюкасъл изглежда подходяща за избор на защитник от този тим.