Популярната игра за мениджъри любители във Висшата лига стартира след по-малко от 20 дни, така че е време да погледнем към вратарския пост и най-добрите варианти за началото на сезон 2022/23. Най-важните детайли са свързани с цената на вратарите, съперниците и съответно вероятността за запазване на мрежата от гол.

Давид Рая, Брентфорд

Стражът на Брентфорд може се окаже най-предпочитаният вратар от потребителите в играта. Аргументите за това да изберем испанеца са поне три. На първо място цената му е 4.5 милиона. Рая постигна забележителните 4 точки средно на мач през миналия сезон, постижение подобрено само от трима други вратари в лигата. Той вероятно ще бъде първи избор за мениджъра Томас Франк, а предвид програмата на Брантфорд той наистина изглежда солидна опция и към момента на писане на този материал е избран от 12.5% от играещите. Програмата на Брентфорд за първите седем кръга: Лестър (г), Манчестър Ю (д), Фулъм (г), Евертън (д), Кристъл Палас (г), Лийдс (д), Саутхямптън (г).

Роберт Санчес, Брайтън

Националът на „Ла Фурия Роха“ е най-популярният вариант от струващите 4.5 милиона, като е собственост на 14.3% от отборите в играта. 12-ти сред вратарите по точки от миналия сезон и първи от струващите 4.5 в момента, Санчес бе изравнено вторият най-полезен играч на „чайките“ със своите 126 точки. Програмата на Брайтън за първите седем кръга: Манчестър Ю (г), Нюкасъл (д), Уест Хям (г), Лийдс (д), Фулъм (г), Лестър (д), Борнемут (г).

По-скъпите варианти

Алисон (Ливърпул) и Едерсон (Манчестър С) са с по-ниски цени спрямо миналия сезон. И двамата бразилски национали струват 5.5 милиона, така че несъмнено са добри варианти, първо заради очакванията да запазят сухи мрежи по-често, отколкото не и второ, защото дават възможност за събиране на трима души от тези отбори в състава ни. Алисон бе най-резултатният вратар в играта през миналия сезон със 176 точки, а Едерсон остана трети със 155, на три точки от Юго Лорис от Тотнъм, чиято цена, също е 5.5 милиона през настоящия сезон.