Дами и Господа!

Представяме ви ВЛ в „Лигата на джентълмените“ през сезон 2022-2023!

Това е любимата ни игра.

10 месеца вълнение и страст

10 месеца победи и загуби

10 месеца триумф и разочарование

10 месеца от нашия живот

Какъвто го искаме

Защото това е ВЛ!

Първият ден от сезона е очакван с огромен интерес от привържениците, защото всички могат да мечтаят. Всеки вижда състава си силен и слаб, но това означава само едно – може да се случи всичко и ние предстои да разберем отговорите на всички въпроси, които сме си задавали през лятото.

Но стартът винаги е важен.

През годините имаше футболисти, които направиха нещо изключително вълнуващо за привържениците – отбелязаха хеттрик в първия ден на сезона! Изненадващо или не, това се случи във всеки от предходните 3 кампании.

Нека си припомним част от големите герои на първия ден от сезона!

През лятото на 1995 година Кевин Кямбъл бе продаден на Нотингам Форест за сумата от 2 и половина милиона паунда и прекара на Сити Граунд 3 сезона.

Сезон 1996-1997 на терена на Ковънтри той отбеляза хеттрик за победата на форест с 3:0. В края на същия сезон тимът изпадна от ВЛ, но неговите 23 гола в следващата кампания помогнаха на Червените да спечелят титлата в Чемпиъншип през 1998 година.

Раванели се появи във ВЛ, след като мениджърът на Мидълзбро Браян Робсън плати за него 7 милиона паунда през 1996 година.

А нападателят вкара хеттрик още в дебюта си, в първия ден на сезон 96-97, при това срещу Ливърпул.

През юли 2004, Дрогба премина в Челси за рекорданата тогава за клуба сума от 24 милиона паун и още в дебютния си сезон помогна да спечелването ан първата шампионска титла на Сините от 50 години.

Челси и Дрогба стартираха сезон 2010-2011 като шампиони, а нападателят реализира хеттрик при разгрома над УБА с 6:0.

В настоящата кампания екипът ан Челси ще облече една от новите придобивки на Сините Рахийм Стърлинг. Но докато бе в Манчестър Сити през сезон 2019-2020 той започна впечатляващо кампанията си с хеттрик срещу Уест Хям Юнайтед в Лондон при успеха на Гражданите с 5:0

Когато говорим аз голове няма как да не стигнем и до Мохамед Салах. В началото на сезон 2020-2021 той вкара хеттрик при победата над Лийдс Ю в първия ден на кампанията.

Миналият сезон започна толкова добре за Манчестър Ю – победа с 5:1 над Лийдс Ю при това с хеттрик на Бруно Фернандеш. В края настоението на Червените дяволи не бе толкова добро, но полузащитникът едва ли е загубил усещането си как да вкарва голове.