Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Челси у дома на „Олд Трафорд“. Двата гола за „червените дяволи“ отбеляза шотландският полузащитник Скот Мактоминей, а за „сините“ попадението бе дело на юношата на Манчестър Сити - Коул Палмър.

Срещата в Манчестър предложи много положения и пред двете врати, както и една изпусната дузпа в самото начало на мача. С пропуск от бялата точка се „отличи“ Бруно Фернандеш. Наказателният удар дойде за настъпване на Енцо Фернандес срещу Антони. „Сините“ пък удариха греда чрез Михайло Мудрик - това се случи малко след пропуска на Фернандеш.

Мактоминей имаше още няколко шанса да се разпише, докато за лондончани с пропуски се отчетоха и други играчи в предни позиции като Николас Джаксън и Рахийм Стърлинг. В самия край на мача и Армандо Броя намери една от гредите.

С победата Юнайтед събира 27 точки и е само на три пункта от зона Шампионска лига. Челси остава на десето място с 19 точки.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Манчестър Юнайтед - Челси

източник: Sofascore.com


От първия съдийски сигнал Юнайтед опита да наложи волята си и секунди след началото Хойлунд накара Санчес да спасява. В следващите минути няколко центрирания на „червените дяволи“ всяха смут в „синята“ отбрана, преди в осмата минута да бъде отсъдена дузпа за домакините.

Наказателният удар бе отсъден за настъпване на Енцо Фернандес срещу Антони, но нагърбилият се с изпълнението Бруно Фернандеш пропусна. При добавката Люк Шоу прати топката над вратата.

Две-три атаки по-късно Михайло Мудрик излезе на добра позиция и стреля в близкия ъгъл на Онана, който камерунецът бе покрил, а и топката се отби в гредата. В следващия миг дойде и следващото положение за Юнайтед - първо Гарначо, а после и Антони се опитаха да затруднят Санчес.

В 19-ата минута резултатът бе открит. Юнайтед разви поредната си многоходова атака, а след блокиран от Кукурея удар, топката се озова у Мактоминей. Шотландецът с две докосвания прати кълбото в левия долен ъгъл на Санчес.

В следващите минути Челси опита да отговори. При една бърза атака на гостите Николас Джаксън пусна твърде късо подаване към Мудрик, което Далот пресече. В 25-ата минута Стърлинг падна в наказателното поле и играчите в синьо поискаха дузпа, но Крис Кавана не прецени, че има основания за такава. Арбитърът не получи и сигнал от ВАР стаята.

Малко след изминаването на половин час игра домакините направиха нов голям пропуск. Мактоминей първо стреля с глава отблизо, ударът му бе спасен от Санчес, а при добавката шотландецът отново не успя да преодолее стража.

След 60 секунди и Челси имаше шанс - Джаксън изскочи сам срещу Онана, но не успя да го преодолее.

Три минути по-късно Мудрик напредна на скорост и шутира в близкия ъгъл, но рикошет и сантиметри го разделиха от гол.

В последната редовна минута от първата част резултатът бе изравнен най-сетне. Палмър си намери място за стрелба на границата на наказателното поле и с техничен удар по тревата матира Андре Онана за 1:1.

Челси започна по-уверено второто полувреме и четири минути след началото му стигна до голова опасност. При центриране от корнер топката бе продължена към Джаксън, който отблизо с глава не успя да отбележи.

Постепенно домакините се окопитиха и също започнаха да атакуват по-опасно, като в 55-ата минут Гарначо направи пробив отляво и стреля към далечната греда, като не бе никак далеч.

Пет по-късно и другото крило Антони стреля от границата на пеналта и след рикошет топката коварно се насочи към вратата, но мина встрани.

Точно в средата на втората част Юнайтед отново поведе и отново с гол на Мактоминей. Гарначо центрира отляво към Хойлунд, но Мактоминей се изплъзна на Колуил и от няколко метра прати топката в мрежата на Санчес за 2:1.

Юнайтед можеше да вкара и трети гол, след като Санчес подари една топка в краката на Фернандеш, а Мактоминей спринтира и получи топката, но нанесе потресаващ завършващ удар.

Минута преди края Рийс Джеймс отправи мощен шут, но над напречната греда. В последната 90-ата минута пък Армандо Броя получи хубаво центриране в близост до вратата, но стреля в гредата.


FT / Манчестър Юнайтед - Челси 2:1

1:0 Скот Мактоминей 19`

1:1 Коул Палмър 45`

2:1 Скот Мактоминей 69`

 

Манчестър Юнайтед: Андре Онана, Диого Далот, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Люк Шоу, Скот Мактоминей, Софиян Амрабат, Антони, Бруно Фернандеш, Алехандро Гарначо, Расмус Хойлунд

Мениджър: Ерик тен Хаг

 

Челси: Роберт Санчес, Аксел Дисаси, Тиаго Силва, Леви Колуил, Марк Кукурея, Мойсес Кайседо, Енцо Фернандес, Рахийм Стърлинг, Коул Палмър, Михайло Мудрик, Николас Джаксън

Мениджър: Маурисио Почетино