Наставникът на Челси Жозе Моуриньо разкритикува остро медиите в Англия. Причина за гнева на португалеца е мнението му, че нападателят на тима Диего Коста е жертва на тенденциозното отразяване. Според Моуриньо журналистите показват единствено негативните кадри с испанеца, вместо провокациите, които се извършват срещу него.

В последния двубой на Челси – домакинската победа над Астън Вила, испанският национал отново влезе в спор с противников играч – халфа на бирмингамци Ашли Уестууд, но до по-сериозни реакции от страна и на двамата, така и не се стигна.

„Доволен съм, че той не реагира, но щях да съм още по-доволен ако хората, които излъчват кадрите с тези моменти да бъдат честни и да покажат реално нещата. Той ще бъде атакуван по този начин, докато не дойде моментът, в който хората ще започнат да виждат реално какво се случва на терена", заяви мениджърът на „сините“ от Лондон

Диего Коста бе наказан от Футболната Асоциация за три мача заради агресивното си поведение по време на шампионатния двубой с Арсенал.

„Когато нямаш възможност да използваш играч като него, определено това е проблем, защото отборът се нужда от нападател с подобен характер. В съблекалнята Диего не е лидер, той дори не умее да говори добре английски, но на терена, начинът, по който жертва тялото си на терена е просто невероятен”, заяви Жозе Моуриньо /БГНЕС