Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо категорично заяви, че не желае да се разделя с футболистите Дейли Блинд и Матео Дармиан през летния трасферен прозорец. Португалският наставник допълни, че ще разчита на двамата играчи и за следващия сезон, но въпреки това не би могъл да ги спре, ако самите те искат да напуснат "Олд Трафорд" след края на сезона. 

Моуриньо отсече: Бразилският Роналдо е най-добрият Роналдо

"Когато един футболист иска да си тръгне и подходящата оферта за него пристигне в клуба, ние ще я разгледаме, защото винаги се стараме играчите да бъдат щастливи. Ако щастието за тях е свързано с напускането им, то ще решим какво да правим. Блинд и Дармиан обаче са в плановете ми и не искам да ги продавам. Искам да останат", категоричен е Моуриньо. 

Специалния коментира и ситуацията около Маруан Фелаини, чийто договор изтича през лятото, а преговорите за подновяването на контракта му не вървят никак добре. 

Фелаини: Юнайтед сбърка жестоко

"Все още съм положително настроен. Той е важен играч, когото харесвам, но е в различна позиция от тази на останалите футболисти, които имат договори. Ние можем да контролираме тяхната съдба по различни начини, но съдбата на Фелаини е в неговите ръце. Той трябва да реши какво го прави щастлив. Знае, че и аз, и клубът искаме да остане. Той е получил нашето предложение, така сега зависи от него дали ще го приеме. Положителен съм, защото чувствам, че му харесва тук. Харесва му, че неговият мениджър вярва в него. Има голям шанс да остане, но ако си тръгне, така да бъде", добави португалецът.