Жозе Моуриньо обича да говори много, когато нещата не му се случват, както той поиска. Лятото на 2018 година португалецът не спира да го прави и го стори преди контролната среща с Байерн Мюнхен. Наставникът на Манчестър Юнайтед сподели, че се страхува, че сезонът за отбора му може да бъде много тежък, ако не се добави допълнително качество към него до идния четвъртък.

Трансферният прозорец в Англия затваря точно тогава, а досега Юнайтед закупи Фред, Диого Далот и Лий Грант. Бразилският плеймейкър дойде в Манчестър за 59 милиона евро. Португалският краен бранител за 22 милиона от европейската валута, а 35-годишният страж Лий Грант акостира на „Олд Трафорд” за милион и половина.

В двете си години досега на „Олд Трафорд”, Жозе Моуриньо закупи девет футболисти, за които бяха похарчени 432 милиона евро, а Алексис Санчеподписа с Юнайтед без пари през последния зимен трансферен прозорец.

Отборът бе свързван с много играчи в хода на трансферния период, като най-горещото име бе защитникът на Лестър Хари Магуайър, но сделка няма да има, тъй като двата борда не стигнаха до консенсус за сумата.

Броени минути преди старта на престижната контрола с Байерн Мюнхен, Моу довери, че е притеснен преди старта на сезона, тъй като вижда как останалите конкуренти на Юнайтед се подсилват сериозно.

„Моят шеф знае какво аз искам от много време. Аз пък зная, че той се опитва да направи най-доброто за мен, но ние имаме няколко дни да изчакаме какво може да стане. Другите отбори, които се борят с нас са наистина силни - Челси, Тотнъм и Манчестър Сити. Други като Ливърпул пък харчиха много и всеки всичко и всички. Ако ние не искаме да направим нашият отбор по-силен, то ни чака тежък сезон”, сподели Моуриньо.

Манчестър Юнайтед открива Висшата лига с домакинство на Лестър в петък (10 август) от 22.00 часа.

Срещата можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2, както и на PLAY DIEMA XTRA BG.