Футболистите на Манчестър Юнайтед са все по-притеснени от невъздържаното поведение на Жозе Моуриньо и гневните критики, които португалецът отправя към своя отбор. Притесненията стигат дотам, че още преди сезонът изобщо да е започнал, играчите се страхуват, че кампанията може да се превърне в пълен крах.

Само 11 дни преди първия мач за сезона срещу Лестър, отношенията на Моуриньо с вицепрезидента Ед Уудуърд и неговите играчи са под сериозен натиск.

Моуриньо изобщо не крие, че е разочарован с трансферната политика на Уудуърд, а в същото време критикува открито своите играчи. Всички играчи са на тръни, че може да са следващите, попаднали под критиките на Специалния. Дори тези, които са верни на Моуриньо в последните два сезона, са притеснени от случващото се.

Според тях Моуриньо ненужно нагнетява обстановката, оплаквайки се открито от състава, с който работи по време на американското турне. Заради много отсъстващи национали, както и контузени, общо до 17 футболисти може да бъдат извън сметките за контролата с Реал Мадрид в сряда.

Сред играчите доста негативно е приет фактът, че Моуриньо разкритикува публично физическото състояние на Антонио Валенсия само дни, след като му даде капитанската лента.

Отношенията му с други играчи пък са меко казано обтегнати. Антони Марсиал не замина за САЩ, тъй като тази седмица ще стане баща за втори път, но мениджърът заяви, че въпреки това е трябвало да тръгне към Америка.

Според източници в клуба, голяма роля за странните настроения на Моуриньо има напускането на неговия дългогодишен помощник и близък приятел Руи Фария. Той реши да прекара повече време със семейството си.

В същото време според букмейкърите Моуриньо е фаворит за първи уволнен мениджър в Премиършип.

Моуриньо е твърдо решен да привлече полузащитник и дясно крило, но до момента единствените привлечени са бразилецът Фред, десният бек Диего Дало и третият вратар Лий Грант.

Моу, Гуардиола и Клоп: Каква разлика между първия и другите двама!