Манчестър Юнайтед е отправил оферта на стойност 60 милиона евро за полузащитника на Реал Мадрид Матео Ковачич. Предложението едва ли ще постигне успех, тъй като хърватският национал няма никакво желание да преминава на „Олд Трафорд”, твърди мадридският ежедневник „Марка”.

24-годишният футболист се присъедини към „кралския клуб” през лятото на 2015-а и спечели общо 9 трофея с испанския гранд, в това число и 3 отличия в Шампионската лига. Приносът му за тях обаче трудно може да се нарече съществен, тъй като през голяма част от времето Ковачич бе резерва.

По принцип балканецът вече се оглежда къде да продължи кариерата си, тъй като би желал да изпълнява по-значима роля. Където и да е се окаже новото предизвикателство пред него, със сигурност няма да е при „червените дяволи”.

Вестник „АС” добавя, че Реал Мадрид запазва спокойствие в настоящата ситуация и желае да задържи Ковачич, тъй като в негово лице вижда играч за бъдещето. Според „Марка” миналата седмица хърватинът е имал разговор с новия треньор Жулен Лопетеги и го е информирал, че иска да си тръгне още това лято.

За трите си сезона в Реал Ковачич има 37 мача като титуляр, като 10 от тях дойдоха през предходната кампания. През 2015-а „лос бланкос” броиха 35 милиона евро на Интер за талантливия халф.

Още по темата: 

Моуриньо недоволства от липсата на трансферна активност

Заради Моу: Играчите на Юнайтед притеснени от провален сезон

Що е то "Моубол"? Най-безобразният "квадрат", който сте виждали