Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо нанесе пореден удар във вътрешния конфликт с нападателя на отбора Антони Марсиал. Португалецът по свое усмотрение остави френския футболист извън групата, която отпътува за днешната контрола срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена”.

За търканията между двамата се знае още от края на миналия сезон, когато 22-годишният Марсиал не остана доволен от крайно ограничените си игрови минути след привличането на Алексис Санчес. Впоследствие агентът на футболиста открито заговори за трансфер.

Ситуацията се усложни съвсем наскоро – миналата седмица Марсиал получи разрешение и напусна тренировъчния лагер на „червените дяволи” в САЩ, за да се върне в Париж и да присъства на раждането на своя син Суон Антони. Тъй като играчът пропусна крайния срок за връщане, той бе глобен (по неофициални данни с две седмични заплати) по настояване на Специалния. Португалецът не бе никак щастлив от отсъствието на своя подопечен за последните дни от подготовката в Щатите, а Марсиал използва социалните мрежи, за да се защити, намеквайки за усложнения след раждането за неговата половина Мелани Да Крус.

Антони Марсиал

източник: Gulliver/Getty Images

В петък Марсиал вече тренираше на клубната база в Карингтън, но днес не се появи с отбора на летището в Манчестър, откъдето „червените дяволи” отлетяха за Мюнхен.

Това засили спекулациите, че Юнайтед ще продаде някогашният най-скъп тийнейджър във футбола. Част от слуховете свързват Марсиал с преминаване в Челси, докато други говорят за потенциална размяна между него и Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.

Още по темата: 

Голяма размяна се задава между Юнайтед и Байерн

Студената война между Моу и Марсиал загрубява

Марсиал отговори на Моу: Семейството е на първо място