Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо избухна срещу ръководителите на английския футбол заради отношението им към участниците на страната в евротурнирите. Той употреби и нецензурен израз в този аспект. 

Португалецът е бесен от факта, че "червените дяволи" трябва да изиграят три мача в рамките на една седмица, като един от тях беше от ФА Къп, вторият от Лига Европа, а третият е с Мидълзбро от Премиършип в неделя. 

"Не мисля, че управниците на английския футбол дават и ла**о за участниците си в Европа. Просто грам не им пука за тях. Разбирам, че не е нормално да ни помагат за мачовете в Премиършип. Но трябва да ни помагат за мачовете в евротурнирите. Това го казвам от много години, още от първия си престой в Англия."

"Не го казвам само заради себе си, казвам го заради всеки участник в Европа. Явно другите им интереси винаги са по-важни. Във всяка страна, в която съм бил досега, местните асоциации помагат на евроучастниците си, само тук не е така."

"Ние би трябвало да сме последният отбор, който да играе в неделя. Или поне да не играем в неделя на обяд, нека момчетата имат поне малко време да поспят преди мача с Мидълзбро."

"Но те винаги казват: "Това е цената, даваме ви много пари". Това е така, но мисля, че може да се пипне лекичко, за да се улесни задачата ни в Европа. Най-малкото - да не играем в неделя на обяд", сподели Моуриньо в навечерието на мача с Мидълзбро.