Една от легендите на Манчестър Юнайтед от близкото минало Рой Кийн нападна мениджъра на тима Жозе Моуриньо. Недоволството на ирландеца дойде, след като Специалния за пореден път се оплака от натоварената програма на „червените дяволи“ в Англия и Европа.

Кийн, който е добре известен с пиперливия си език, не спести нищо на португалеца, като заяви, че Манчестър Юнайтед е твърде голям клуб за него.

Снощи Юнайтед елиминира руския Ростов от турнира за Лига Европа, но „червените дяволи“ дадоха свидна жертва, след като Пол Погба и Дейли Блинд получиха травми.

„Никога през живота си не съм слушал толкова глупости. Защо трябва да слушаме всичко това? Това, за което говори Моуриньо е просто нелепо“, изригна Рой Кийн в ефира на телевизия ITV.

“Та той е мениджър на Манчестър Юнайтед – един от най-големите клубове на тази планета. Съставът, с който разполага, играчите.. и продължава да се оплаква от мачовете и умората. Просто погледнете жребия в турнира за купите. Те имаха лесни мачове,добър жребий и много мачове като домакини. Приказките на този човек са абсолютни глупости. Никога не съм слушал повече безсмислици“, продължи тирадата си ирландецът.

„Може би просто този клуб е твърде голям за него. Той не може да се справи с изискванията в мачовете, какви мачове всъщност? Мачът с Ростов можеше да бъде спечелен от резервите на Юнайтед“, завърши Рой Кийн.