Ръководството на Манчестър Юнайтед е взело решение да уволни мениджъра Жозе Моуриньо този уикенд без значение какъв ще бъде крайния изход от шампионатния мач срещу Нюкасъл. Според вестник „Мирър” шефовете на „червените дяволи” са готови и с временния заместник на португалеца – това ще е неговият помощник Майкъл Карик

Тази вечер от 19,30 часа българско време „червените дяволи” приемат отбора на Рафаел Бенитес в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. Срещата можете да проследите чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Цялата сага около треньорския пост на Специалния се дължи на ужасяващо непостоянното представяне на Юнайтед дотук през кампанията. Под негово ръководство сезон 2018/2019 донесе най-лошия старт на кампания за клуба от над 2 десетилетия насам.

Равенството 0:0 срещу Валенсия в Шампионската лига през средата на седмицата изобщо не помогна на каузата на Моуриньо, а все по-явно си личи, че голяма част от играчите в съблекалнята са настроени срещу наставника. В крайна сметка цялата ситуация е довела босовете на клуба до извода, че ще бъде далеч по-далновидно Моуриньо да бъде уволнен, макар и с цената на тлъста неустойка.

„Мирър” убедено твърди, че отказалият се от футбола в края на миналия сезон Майкъл Карик ще изпълнява функциите на мениджър, докато клубът не намери дългосрочен вариант.

Още по темата: 

Моу издържа само 3 минути пред журналистите

Легенда на Юнайтед: Играчите губят съвсем умишлено

Високо напрежение: Моу с 45-минутно конско срещу звездите

Рой Кийн нарече играчите на Юнайтед "малки ревльовци"

Протеже на Жозе: Всички сме зад Моуриньо