Пол Инс стана поредната легендарна фигура на Манчестър Юнайтед, която взе отношение по повод никак недоброто състояние на клуба в момента. Английските медии счетоха за сензационни думите на Инс, че в момента футболистите на „червените дяволи” съвсем целенасочено губят мачове, за да предизвикат уволнението на наставника Жозе Моуриньо.

Юнайтед няма победа вече 4 поредни срещи, а напрежението между Моу и най-скъпата покупка в историята на клуба – Пол Погба вече е съвсем очевидно. В момента английският гранд изживява най-слабия си старт на сезон от над половин век насам.

В колонката, която Инс списва, някогашният капитан на английския национален тим директно обвини футболистите в умишлено подриване на резултатите, което според тях е единственият начин да бъде уволнен Специалния.

„На мен ми изглежда, че те вече нямат интерес да играят за Жозе Моуриньо”, заяви Инс. „Когато аз играех за този клуб, го считах за чест. Макар и невинаги да се представях добре, никой не може да обвини в това, че не съм се влагал достатъчно.”

„Това, което ме разочарова особено, е, че тези футболисти са напълно доволни, ако Моуриньо опере пешкира. Те трябва да признаят факта, че носят отговорност за начина, по който играят. В момента просто мятат Моуриньо под гумите на автобуса, докато същевременно се представят слабо седмица след седмица. А последното винаги им се разминава.”

„Някои играчи искат Манчестър Юнайтед да губи просто за да се прибави още натиск върху Моуриньо и той да бъде уволнен.”

„Разбира се, че ще бъде тихо на „Олд Трафорд” срещу Валенсия! Играчите би трябвало да дават всичко от себе си, да се докажат достойни. Защо феновете биха си правили труда да подкрепят този отбор на Юнайтед, който наблюдават в момента? Вземете за пример ситуацията с Алексис Санчес. В Арсенал той беше играч от световна класа. Сега ми е трудно да повярвам, че това е същият човек.”

„Ако аз съм Ед Уудуърд (изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед – б.р.) и плащам на Санчес топ заплата, ще задавам въпроси защо той дори не попада в състава за някои мачове. Ако хвърлям толкова много пари, бих искал да видя какво получавам в замяна.”

„Ако аргументът на Моуриньо е, че Погба има неправилно отношение, защото той постоянно го пуска на терена? Никъде другаде го няма това – футболист с така явно негативно отношение спрямо клуба да играе във всеки мач. Все пак си говорим за Манчестър Юнайтед. Играчите трябва да се справят по-добре”, добави Пол Инс.