Борнемут и Челси завършиха при резултат 0:0 в двубой от петия кръг на английската Висша лига. Цяло чудо е, че нулите се задържаха на таблото на „Виталити“, тъй като и двата тима имаха своите положения в течение на срещата.

„Сините“ от Лондон имаха малко повече шансове, а и гол на Леви Колуил бе отменен заради засада в 50-ата минута. Лондончани удариха и две греди – на Рахийм Стърлинг преди отменения гол на Колуил, както и на Николас Джаксън през първата част.

С това равенство „черешките“ остават без победа през кампанията – три равенства и две загуби. Челси пък е само с една победа от тези пет кръга и е 14-и – позиция пред днешния си съперник.

Gulliver/GettyImages
28 снимки


“Сините“ започнаха изключително остро двубоя и още в първите минути създадоха добри възможности.

Многомилионната покупка от зимата Михайло Мудрик навлезе отляво и центрира, но топката се отклони от тялото на Конър Галахър и мина встрани. В 11-ата минута носещият капитанската лента за “сините” в този двубой Галахър изведе отлично зад гърба на защитата Стърлинг, но крилото не уцели добре топката и я прати в аут. В следващата атака Николас Джаксън получи от Мудрик, напредна няколко крачки и стреля силно, но кълбото се отрази в гредата на Нето.

„Черешките“ отговориха с изключително бързо изпълнение на фал, което изненада отбраната на Челси, топката достигна до Данго Уатара, който се оказа очи в очи с Робърт Санчес, ала бившият страж на Брайтън показа фантастичен рефлекс и запази нулевото равенство.

„Сините“ си върнаха инициативавата и в 22-ата минута Стърлинг премина без проблеми покрай Керкез и центрира, но защитиник блокира успоредното му подаване. Малко след това и десният бек Мало Густо повтори упражението, но не намери съотборник. В 33-ата минута още един опит на Галахър бе отразен от Нето.

Втората част също започна атрактивно. В 50-ата минута Мудрик бе фаулиран на границата на наказателното поле. От изпълнения пряк свободен удар Стърлинг намери напречната греда, а при добавката Колуил прати топката в мрежата. Защитникът обаче се е намирал в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Няколко минути по-късно отново Колуил бе замесен в нещо интересно. След корнер за Челси се получи истински карамбол в малкия пеналт на Нето, но никой от лондонския тим не успя да нанесе решаващ изстрел.

12-13 минути преди изтичането на редовните 90 Филип Билинг получи шанс да стреля от сходна позиция като тази на Стърлинг в началото на частта. Снажният халф опита удар по земя, от който извлече само корнер.

Секунди по-късно само Роберт Санчес спаси Челси от пасив. Соланке получи топката в пеналта, освободи се и стреля през Дисаси в близкия ъгъл, където испанският вратар бе застанал, за да отрази.

"Сините" отвърнаха със слаб удар с глава на Николас Джаксън, дошъл след центриране на Бен Чилуел. Това обаче не бе единствената реакция на госта в този мач. Стърлинг от самата аутлиния намери Палмър, а новото попълнение на лондончани стреля от въздуха, което принуди Нето да покаже рефлекс. Секунда след това играчите на Челси имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Сенеси, но такава нямаше за рефера Дейвид Куут, а такава бе преценката и на ВАР арбитрите.


LIVE / Борнемут - Челси 0:0

Борнемут: Нето, Макс Аарънс, Иля Забарний, Лойд Кели, Милош Керкез, Райън Кристи, Люис Куук, Данго Уатара, Филип Билинг, Маркъс Таверние, Доминик Соланке

Мениджър: Андони Ираола

Челси: Роберт Санчес, Мало Густо, Аксел Дисаси, Тиаго Силва, Леви Колуил, Конър Галахър, Лесли Угочукву, Рахийм Стърлинг, Енцо Фернандес, Михайло Мудрик, Николас Джаксън

Мениджър: Маурисио Почетино