Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изнерви сериозно, след като белгийският вратар на отбора Симон Миньоле бе дал изказване пред родна медия.

Белгийският страж сподели, че решението на Клоп да го остави като втори избор в отбора е странно, след като е треньорът е позволил на Лорис Кариус да премине под наем в турския Бешикташ, докато на него това не му било разрешено. Думите на Клоп дойдоха по време на брифинга за предстоящото гостуване на Лестър от Висшата лига.

„Не е хубаво в живота да говориш за твоите лични проблеми публично. По-хубаво е да го сториш с човека, с който имаш какво да кажеш. Моето съзнание е устроено по този начин. Ела и говори с мен, а не пред медиите”, сподели Клоп.

„Знам, че Симон е голям професионалист и разбира се, че не е щастлив да е вратар №2 в отбора. Има обаче по-неприятни неща в живота, от тези, да си втори вратар въ футбола. Особено, след като си толкова добре заплатен”, продължи германецът.

Новопривлеченият страж на „Анфийлд” – Алисон Бекер, е безспорен №1 за Юрген Клоп на вратата на тима, докато Симон Миньоле и Каомин Келехър са останалите два избора.

„Алисон е чудесен вратар, но е хубаво да отличим нашата защита за трите сухи мрежи. Не е като да е отразил 20 точни удара в последните три мача. Надявам се да продължи по същия начин представяне му при нас, тъй като един отбор се нуждае от невероятен вратар, за да стигне високо ниво. Надявам се и с Лестър да не допуснем 15 удара, а когато има такива ситуации, то той трябва да бъде на ниво”, завърши Юрген Клоп.

Лидерът в Англия гостува на Лестър в четвъртия кръг на Висшата лига, а срещата можете да наблюдавате на живо, в събота от 14:30 часа, по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.