Бившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон призна, че от дете подкрепя Ливърпул. Една от причините за това е неговият баща, който в момента е на 90 години и все още подкрепя и следи „червените“ от „Анфийлд“.

Шведът, който в един момент от кариерата си бе мениджър на Манчестър Сити, вярва, че „гражданите“ ще успеят да защитят титлата си във Висшата лига.

„Винаги съм бил фен на Ливърпул. Мога да го кажа сега, нямаше как да го кажа, когато бях в Англия, но от малък ги подкрепям. Баща ми също. Той е на 90 и все още е фен“, разкри Ериксон.

„Въпреки това обаче, все още смятам, че Сити ще спечели титлата“, каза още той.

70-годишният Ериксон в момента е без работа, но сподели, че ако получи оферта, която да го заинтригува, отново би поел някой тим. Специалистът отказа предложения от националните отбори на Ирак и Камерун.

„В тази работа не можеш да имаш планове. Не отиваш в офиса, за да питаш за работа. Или имаш предложения или не. На Ирак и Камерун казах: „Не, благодаря ви. Причините бяха различни, по-скоро лични такива. Ако нещо друго изскочи, ще се възползвам. Все още искам да работя. Дотогава уплътнявам времето си с местния тим“, каза още Свен-Йоран Ериксон.