Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предприе странен ход. Германецът реши да назначи треньор по тъчове в екипа си. Новината съобщи лично Клоп по време на днешната си пресконференция преди мача с Лестър във Висшата лига.

Датчанинът Томас Гронемарк вече е част от щаба на „червените“ и ще помага на Юрген Клоп и екипа му.

„Мисля, че това не е важно само за мен, това е важно за всички тук. Ако трябва да бъда честен, никога не бях чувал за треньор по тъчове. Като мениджър знам за много и най-различни неща – играл съм, треньор съм от 18 години – но това не означава, че съм треньор на вратари и определено не съм треньор по тъчове“, сподели мениджърът на Ливърпул.

„Знам за различните движения, но не е съм 100% сигурен – може би това е моя грешка - как да подобря играта на човека с топката, а не само движенията на другите играчи по терена“, продължи Юрген Клоп.

„Когато чух за Томас, за мен вече беше ясно, че искам да го срещна. Когато го срещнах, за мен бе 100% ясно, че искам да го наемем. Сега той вече е тук и работим върху това от време на време. Използваме неговата информация по време на седмиците, когато той не е с нас. Използваме я и за Академията също. Това е нещо добро“, каза още германецът.