Опитният полузащитник на Ливърпул Джеймс Милнър е може би единственият футболист в отбора на Юрген Клоп, който запази титулярното си място от октомври 2015-а насам. Именно в десетия месец, преди три години, германецът пое „червените”, а халфът счита, че постоянството е спомогнало на добрите резултати на отбора.

Ливърпул се намира на първо място в Премиър лийг на Боксинг Дей, а мърсисайдци са считани за единственият фаворит, който може да свали Манчестър Сити от трона в Англия.

„Ядох малко паста”, бяха първите думи на вицекапитанът на Ливърпул на въпрос какво е вкусил в коледния ден. „Трябва да станеш рано, за да видиш децата си, защото в противен случай  - няма да ги видиш”.

„Трудно е, тъй като това е страната на футбола, която хората не искат да виждаш. Нужно е да си балансиран и да се справяш добре като баща, макар да си футболист. Част от работата ни е, а това време на годината е много важно”, сподели Милнър пред SkySports.

Джеймс Милнър

източник: Gulliver/GettyImages

„Въвлечен съм в това от много години вече. Помня първата си Коледа в Лийдс, имах тренировка на Коледа. Не бях достатъчно голям, за да шофирам и ме докараха на игрищата, а после ме прибраха”, продължи Милнър.

Именно Лийдс е отборът, който проправя пътя на Милнър за големия футбол. Той дебютира за отбора на 16 години, ставайки най-младият голмайстор във Висшата лига, отбелязвайки гол на 16 години и 356 дни срещу Съндърланд. Следва трансфер в Нюкасъл през 2004-а година, а при „свраките” той се наслаждава на четири години футбол.

Сега Ливърпул се изправя на Боксинг Дей срещу Нюкасъл, а Милнър не крие вълнението си от този факт. „Това ще е вълнуващ мач. От класическия тип срещи, в които има голове. Двата отбора са подкрепяни много добре, а феновете правят добра атмосфера. Винаги искаш да виждаш бившите ти отбори да се представят добре, а хората искат Нюкасъл да се представя добре. Това е чудесен клуб, а градът е супер. Феновете стоят плътно зад отбора и ти усещаш какво трябва да сториш на терена”, допълни халфът.

Джеймс Милнър

източник: Gulliver/GettyImages

Последва трансфер в Астън Вила през 2008-а година, където халфът си партнира с българина Стилиян Петров при бирмингамци. Три години по-късно той се мести в Манчестър Сити, помагайки на клуба да спечели две титли в Англия, ФА Къп и Купата на Лигата преди да акостира на „Анфийлд” през 2015-а година със свободен трансфер.

Бившият английски национал е един от опитните футболисти на Юрген Клоп, а именно този опит се явява ценен в борбата за титлата на Ливърпул.

„Не знаех че съм един от основните футболисти, които стартират най-често за отбора от пристигането на Клоп досега. Когато дойде нов наставник, ти трябва да се доказваш винаги, за да играеш. Нужно е да наложиш високите стандарти. Аз съм по-опитен, не по-стар, но показвам на младите как да натискат, колкото се може повече”, добави Милнър през усмивка.

Джеймс Милнър и Юрген Клоп

източник: Gulliver/Getty Images

„Считам, че прогресираме, а отборът израства. Последните години доказахме, че можем да победим всеки. Преди може би нямахме нужното постоянство, но сега вече го притежаваме в изобилие. Способни сме да печелим сякак мачовете си. Ако не играеш добре, е нужно да опиташ всичко, за да спечелиш. Играем и с различни стилове”, продължи Милнър.

„Тази година можем да водим с един гол и да бъдем солидни в защита. Това е много важно, за да бъдеш успешен. Не мисля, че сме си залагали конкретни цели по време на подготовката и не сме били обсебени да спечелим титлата. Няма как обаче след това представяне досега да не сме претенденти. Има обаче дълъг, дълъг път. Мястото в таблицата ни е хубаво, а съставът е подсилен. Всеки следващ мач обаче е важен и не можем да ги делим”, завърши Джеймс Милнър.