Ръководството на Ливърпул води преговори с техническия си спонсор New Balance за подновяването на договора между двете страни. Настоящият контракт на английския клуб с американския спортен концерн изтича в края на сезон 2019/2020.

Според информациите в Англия, ако двете страни постигнат разбирателство, то новият договор ще бъде рекорден за Висшата лига.

В момента най-скъпото сътрудничество на Острова е това между Adidas и Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ получават по 75 млн. паунда годишно от германската компания.

Само за сравнение, Ливърпул прибира далеч по-скромните 45 млн. паунда от New Balance на сезон.

Развитието на „червените“ в последните години и завръщането им на европейската сцена, както и фактът, че тимът на Юрген Клоп вече е претендент за титлата в Англия, вдига високо летвата за New Balance.

Очаква се от американската компания да предложаа допълнителни 30 млн. паунда годишно, за да продължат договора си с Ливърпул. Ако това не се случи, „мърсисайдци“ със сигурност могат да договорят подобни условия с далеч по-реномирани компании. Напоследък се заговори, че интерес има от страна на Nike.